Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісів

Понеділок, 2 вересня 2019, 12:04

На Турківщині засудили чоловіка, який зрубав бук на території лісгоспу

вирубка лісів

Зловмисника, який незаконно зрізав дерево на території Боринського лісового господарства, ув'язнили на 3 роки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

19 серпня Самбірська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Турківщини, якого підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 (незаконна порубка дерев на території природно – заповідного фонду).

Відомо, що чоловік незаконно зрізав бук загальною кубомасою 3,47 кб. м на території Боринського лісового господарства, яке розташоване у Загальнозоологічному заказнику місцевого значення "Либохорівський" та належить до природно-заповідного фонду.

Під час досудового слідства прокурор і підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості та узгодили міру покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, із застосуванням ст.75 КК України.

Нагадаємо, з вересня на Львівщині запрацює лісовідновлювальна фабрика. 

У червні начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека заявив, що проблема незаконних рубок в області – вирішена, а найпроблемнішим райом назвав Старосамбірський.

У травні Петро Порошенко нагородив Анатолія Дейнеку орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Також у травні цього року під час обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів у 184 об'єктах Львівщини виявили порушення.    

Додамо, Головне управління статистики у Львівській області причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови.

Зазначимо, у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності минулоріч притягнули близько 60 посадовців. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.