Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Понеділок, 2 вересня 2019, 15:35

На Львівщині майже 30 тисяч дітей пішли в перший клас

школа

Цьогоріч першокласниками стали 29 649 мешканців Львівської області

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

1 вересня у школах Львівщини розпочали навчання 29 649 першокласників.

За словами директорки департаменту освіти і науки Любомири Мандзій, 2019/2020 навчальний рік – це 2 рік, коли всі українські школи навчатимуть класи за новим Державним стандартом "Нова українська школа". Зокрема, це 9 шкіл Львівщини, які цього року мають пілотування 3 класу НУШ.

"Звичайно, Міністерство освіти і науки визначило та запропонувало вчителям теми для перших уроків відповідно до програми НУШ. Але хочу зазначити, що вчителі самостійно визначають те, як і чим буде наповнений урок", – розказала вона.

Також вона зазначила, що шкільний дзвоник багато школярів почули не 1 вересня, а 2-го через те, що навчальні заклади самі вирішували, коли і як розпочинати навчальний рік.

Нагадаємо, торік на реалізацію Нової української школи з державного бюджету Львівській області виділили кошти у сумі суму 99,4 млн. гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.