Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм у Ходорові

news.ugcc.ua

Понеділок, 9 вересня 2019, 15:55

Храм у Ходорові виграв головний приз на European Award 2018

храм у Ходорові

Храм св. Володимира і Ольги отримав головний приз будівельного конкурсу European Award 2018.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Храм св. Володимира і Ольги у Ходорові отримав головний приз на ХХІІІ Міжнародному будівельному конкурсі European Award 2018 у Варшаві (Польща).

За даними департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, нагородження відбулося 5 вересня у Королівському замку у Варшаві, а золоту статуетку від голови конкурсу, президента Товариства охорони національної матеріальної спадщини Польщі Романа Пікулі, отримали заступник Ходорівського міського голови Ярослав Костур і настоятель храму Володимира і Ольги о. Тарас Гриців.

Також ходорівській делегації вручили спеціальний приз від Польсько-української торгово-промислової палати.

Зазначимо, European Award є міжнародним будівельним конкурсом і одним із найбільших заходів у Європі, який проводиться вже 23 роки. Головна ідея конкурсу – популяризація на європейському ринку кращих практик будівництва та модернізації об'єктів інфраструктури, громадських, комерційних і житлових будівель, пам'ятників культури та історії.

Загалом від України на конкурс було запропоновано понад 70 об'єктів.

Додамо, храм святих рівноапостольних Володимира і Ольги освятили у липні 2018 року. Цей храм ще у 1999 році спроектував львівський архітектор Олександр Матвіїв. Його будували майже двадцять років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.