Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

реконстркція Океану

П'ятниця, 13 вересня 2019, 12:21

Забудовнику, який знищив мозаїку Патика, дозволили відновити реконструкцію Океану

реконстркція Океану

Львівська міськрада дозволила компанії Ріел-естейт груп, що знищила мозаїку львівського митця, після сплати штрафу в 90 тис грн продовжити реконструкцію магазину Океан.

Сьогодні, 13 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на реконструкцію ТзОВ "Компанія Ріел-Естейт Груп" будівлі магазину "Океан" на вул. Володимира Великого, 26-А з відновленням мозаїчного панно "Риби". Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, міськрада дозволила забудовнику продовжити реконструкцію магазину "Океан", що на вул. В. Великого, 26а, натомість "Компанія Ріел-Естейт Груп" зобов'язалась відновити знищену мозаїку з рибами своїм коштом і додатково передати місту приміщення на 1000 кв.м для відкриття там дитячої школи імені Олекси Новаківського та мистецької галереї імені львівського митця й автора цієї мозаїки Володимира Патика.

У міськраді наголосили, що забудовник вже сплатив штраф у 90 тис грн за знищену мозаїку, відтак він може продовжувати будроботи.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Компанія Ріел-естейт груп" заснована у Львові з 2016 року і займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. ЇЇ власниками є львів'яни Володимир і Наталія Шведи. 

Нагадаємо, 18 липня інспекція держархбудконтролю виявила, що забудовник знищив історичну мозаїку на будівлі колишнього магазину "Океан", а 22 липня на порталі е-петицій львів'янка зареєструвала петицію з вимогою оприлюднити план реконструкції магазину "Океан" у Львові, затверджений компетентними органами містобудування.

Також, 23 липня, відбулася зустріч Андрія Садового з реставраторами та художниками щодо цієї ситуації, на якій фахівці запевнили міського голову, що відновити мозаїку можливо. А вже 1 серпня у Львівській міськраді повідомили, що після усунення виявлених порушень забудовник знову зможе відновити реконструкцію магазину. Власник компанії пропонує передати місту приміщення на 1000 кв.м для відкриття там дитячої художньої та музичної школи.

Зазначимо, маркет "Океан" був збудований у 1982 році. Мозаїку з рибами було створено на основі ескізу відомого львівського художника Володимира Патика. У 2012 році Варіанти поспілкувалися з митцем.

Додамо, на початкувересня Львівська міськрада дозволила "Компанії Ріел-естейт груп" збудувати 14-поверховий офісний комплекс на території колишнього заводу "Кінескоп", а у2018 році власники цієї фірми розпочали будівництво на площі Петрушевича 4-поверхового торгово-офісного центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.