Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Маркіян Мальський

Понеділок, 16 вересня 2019, 15:49

Львів відіграє важливу роль у культурній сфері держави – Мальський

Маркіян Мальський

Вже у середу в Львові стартує 26 BookForum.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Головний культурний фестиваль країни – BookForum – проходитиме у Львові з 18 по 22 вересня. Урочисте відкриття відбудеться вже у середу о 19:00 год у Львівській національній філармонії.

Програма фестивалю охоплює 820 подій у 40 різних локаціях Львова. Фокусна тема 2019 року – "Відшукування причетного". 

"BookForum – це найбільш масштабна, знакова і культурна подія в Україні. І мені дуже приємно відзначити, що Львів відіграє таку важливу роль у культурній сфері держави. Я впевнений, що і цьогоріч BookForum матиме такий же успіх, як і мав завжди. Зі сторони Львіської ОДА ми завжди підтримували цей захід і продовжуватимемо робити це й надалі", –  зазначив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський під час брифінгу з нагоди проведення заходу.

"Хочеться, щоб молоді письменники також продовжували видавничу справу, друкували свої твори, щоб ми всі мали змогу ознайомлюватися з їхніми працями. Цьогоріч і участь Олега Сенцова у форумі, яка знаменує початок епохи повернення політичних в'язнів до України, відіграє дуже важливу роль. Вірю, що попри всі негаразди, які переживає зараз наша держава та виклики в епоху діджиталізації, письменники, перекладачі будуть і далі розвиватися, а читачі навчатимуться з їхніх праць" – додав Мальський.

Нагадаємо, у неділю, 22 вересня, о 12.00 на площі перед пам'ятником Іванові Франку у Львові пройде акція "Листи з-за грат". Звільненого з російського ув'язнення режисера Олега Сенцова включили до списку учасників марафону з читання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.