Мальський доручив провести просвітницькі заходи через масштабну пожежу на Пустимитівщині

Вівторок, 17 вересня 2019, 11:53

Поблизу села Підсоснів вже три тижні триває пожежа торфу. За цей час її площа збільшилась до декількох гектарів. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Головне Управління ДСНС у Львівській області отримало повідомлення про пожежу в с. Підсоснів Пустомитівського району ще 11 вересня. У перший день для ліквідації вогню залучили 18 рятувальників та 4 одиниці спецтехніки. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. 

Як повідомив начальник управління, Юрій Кагітін, сільська рада повідомила про випадок після того, як торф горів вже 2 тижні. 

"Пожежа сталась у селі Підсоснів Пустомитівського району. Ця земля належить Миколаївській сільській раді. Відповідальність за цю ділянку безпосередньо на її голові. Торф горів на цій ділянці більше 2 тижнів. Відповідно площа пожежі збільшилась до декількох гектарів. Нині на місці працюють вже 100 чоловік особового складу. Ліквідація затяжна. Прогнозуємо, що вона займе ще 5 днів. До того ж, кожної доби нам доводиться витрачати 600 л паливо-мастильних матеріалів", – пояснив Кагітін.

  

Зазначимо, як повідомили на апаратному засіданні Львівської обласної адміністрації, з початку року у Львівській області зафіксували 3 083 пожежі. З них 1173 стаються в екосистемах. Це горіння сухої трави, торфу. Сума збитків внасліок таких випадків становить 13 млн 613 тис. грн. 80% пожеж виникають у денний час. Основні причини: необережне поводження з вогнем та підпали. 

Наразі, голова Львівської облдержадміністрації доручив керівникам департаментів провести інформаційно-просвітницьку роботу щодо попередження пожеж. 

Мітки: ГУ ДСНС у Львівській області, Львівська ОДА, Маркіян Мальський, новини львова, пожежі в екосистемах, пустомитівський район, рятувальники, торф