Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лавочки у Львові

Вівторок, 17 вересня 2019, 12:39

Половину лавочок у парках Львова пропонують встановлювати зі спинками та поручнями

лавочки у Львові

Мінрегіон ініціює зобов'язати облаштувати половину лавочок у парках і скверах українських міст обов'язковими спинками та поручнями.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Міністерство планує переглянути державні будівельні норми щодо розміщення не менше половини лавочок у нових або реконструйованих парках, скверах та інших зелених зонах міст з обов’язковими спинками та поручнями.

"Здавалося б, така незначна зміна, але ж скільки від неї буде зручності для людей з інвалідністю, людей похилого віку та інших маломобільних груп населення" – наголосив Лев Парцхаладзе.

За його словами, з 1 квітня вже діють оновлені державні будівельні норми щодо інклюзивності у парках.

"Зручні пішохідні доріжки, пологі схили та безпечні правильні пандуси у парках, доступні туалети, обов'язково зі сповивальними столиками. Все це вже обов'язкове до виконання. І проектувальники мають цього дотримуватися" – додав Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, Мінрегіон запропонував влаштувати сучасні вбиральні у всіх парках, пляжах та інших рекреаційних зонах, облаштувати тут спеціальні бокси із кнопкою екстреного виклику поліції, а також – влаштувати сучасні вбиральні.

Також міністерство ініціює облаштуваннясучасних кафе у парках українських міст.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.