Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дороги Львівщини

Середа, 18 вересня 2019, 12:52

Мінрегіон запровадив нові норми для дорожнього покриття на трасах

дороги Львівщини

З вересня на міжнародних трасах повинні використовувати спеціальні перевантажувачі при укладанні асфальтобетонного покриття.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами з 1 вересня цього року вступили в дію нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування доріг загального користування. Згідно зі змінами у ДБН, при влаштуванні дорожнього покриття із асфальтобетонних сумішей на міжнародних автомобільних дорогах І категорії потрібно обов’язково застосувати перевантажувач. 

"Такі перевантажувачі забезпечують додаткове перемішування асфальтобетонної суміші перед укладанням. Це дозволяє вирівнювати її температуру і склад, підвищувати щільність та рівність покриття, а отже, і якість.Вибоїни та тріщини на дорогах здебільшого можуть з’являтися якраз через неправильне та нерівномірне укладання асфальтобетону. Тому ця технологія є дуже потрібною та актуальною" – пише Лев Парцхаладзе.

Він також зазначив, що на трасі "Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка", яку зараз будують, вже використовується перевантажувач.

Нагадаємо, 4 вересня Мінрегіон запровадив зміни до будівництва крайніх лівих смуг руху на найбільших трасах України.

Додамо, також Мінрегіонбуд планує врегулювати норму щодо проектування лівих поворотів на трасах, встановити на дорогах станції екстреного зв'язку на випадок надзвичайних ситуацій, а також облаштувати туалети на нових або реконструйованих зупинках громадського транспорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.