Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 24 вересня 2019, 16:55

27 жовтня Україна перейде на зимовий час

Львів

У ніч на 27 жовтня годинники переведуть на годину назад.

Про це повідомляє заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України", щорічно в останню неділю жовтня о 4:00 год стрілки годинників переводяться на 1 годину назад.

Цьогоріч перехід на "зимовий час" припадає на 27 жовтня.

Зазначимо, в останню неділю березня о 3:00 год стрілки годинників переводяться на "літній час" на 1 годину вперед.

Нагадаємо, в березні Європейський парламент проголосував за скасування практики переведення годинників з 2021 року. Ще у серпні 2018 року Єврокомісія виступила з рекомендацією відмовитися від сезонної зміни часу в 2019 році, щоб держави-члени могли вирішити, чи припинити дію цього механізму. Такі рекомендації ухвалено за результатами масового опитування серед громадян країн ЄС, за результатами якого 80% підтримали відмову від зимового часу.

Наразі стрілки годинника переводять у понад 70 країнах. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.