Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Середа, 25 вересня 2019, 15:32

Корпорація Дубневичів звернеться до поліції через заяву Кравцова

Ярослав Дубневич

Корпорація КРТ готує звернення до правоохоронців через звинувачення в оборудках під час закупівлі та постачання анкерів.

Про це повідомили у ТОВ НВП "Корпорація КРТ"

Ще у п'ятницю, 23 вересня, керівник Укрзалізниці Євген Кравцов повідомив, що компанія передала до поліції інформацію про оборудки під час закупівель анкерів АЗ-2. Зазначимо, останніми роками основним постачальником анкерів для залізниці є "Корпорація КРТ" братів Богдана та Ярослава Дубневичів.

У зв'язку з цими заявами у "Корпорації КРТ" зазначили, що планують звернутися до президента та прем’єр-міністра з вимогою надати оцінку таким діям правління Укразалізниці, а також до правоохоронців, щоб "попередити спробу перевитрат коштів АТ "Укрзалізниці" на понад 30% на закупівлю застарілих скріплень, що вірогідно містить корупційну складову".

"Ми вважаємо, що такі некомпетентні заяви є лише прикриттям неспроможності теперішнього керівництва АТ "УЗ" в реалізації програми розвитку залізниці та корупційним лобіюванням певних постачальників застарілого та дорогого скріплення" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, як заявляв раніше Євген Кравцов, дві компанії зі схожими назвами впродовж 2018 – 2019 років постачали закладні анкери АЗ-2 з Білорусі під виглядом продукції вітчизняного виробника. Орієнтовна собівартість однієї одиниці становила близько 50 грн, а Укрзалізниці її вже продавали як товар за 94 грн.

Також Кравцов назвав цей день, 23 вересня, "чорним понеділком" для братів Дубневичів.

Нагадаємо, у травні цього року САП скерувала до Генпрокуратури чергове подання на нардепа Ярослава Дубневича щодо розкрадання майна "Укрзалізниці" впродовж 2015-2017 років. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. А у березні 2019 року НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до цього злочину 7 осіб.

Як писали Варіанти раніше, "Корпорація "КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей "Укрзалізниці". Засновником підприємства ТОВ "Корпорація КРТ" виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", а засновниками цієї фірми є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.