Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДФС Львівщини

Середа, 25 вересня 2019, 17:03

Львівські митники взялись за перевірку оформлення брендів

ДФС Львівщини

Цьогоріч митники 60 разів повертали товари відправникові через порушення прав інтелектуальної власності.

Про це повідомляє прес-служба Головного Управління ДФС у Львівській області.

За перше півріччя 2019 року львівські митники більше тисячі разів призупиняли оформлення товарів, що містять об’єкти прав інтелектуальної власності.

Найчастіше це стосувалось телефонів торгових марок Apple iPhone, SONY, NOKIA, спортивного взуття PUMA, NIKE, REEBOK, ADIDAS, ASICS, автомобільних шин GOODYEAR, PIRELLI, персональних комп'ютерів (ноутбуків) Lenovo, HP, фотоапаратів та фотокамер CANON, одягу та аксесуарів Lee, LACOSTE, GUCCI тощо.

Оформлення товарів завершують за письмовою згодою представників правовласника, через відсутність письмового вмотивованого клопотання правовласника про продовження строку призупинення митного оформлення, або рішення уповноваженого державного органу про заборону певних дій у справі про порушення прав інтелектуальної власності.

Митники 60 разів повертали товари відправникові відповідно до листа представника правовласника.

Зазначимо, до об'єктів права інтелектуальної власності належать: літературні та художні твори; комп'ютерні програми; компіляції даних (бази даних); виконання; фонограми, відеограми, передачі (програми) організацій мовлення; наукові відкриття; винаходи, корисні моделі, промислові зразки; компонування (топографії) інтегральних мікросхем; раціоналізаторські пропозиції; сорти рослин, породи тварин; комерційні (фірмові) найменування, торговельні марки (знаки для товарів і послуг), географічні зазначення; комерційні таємниці. 

Нагадаємо, нещодавно львів'яни намагались ввезти в Україну незадекларовані Apple iPhone 11 з Польщі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.