Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ГУ НП у Львівській області

П'ятниця, 27 вересня 2019, 15:50

Під управління поліції Львівщини влаштували акцію протесту через побиття активістів у Соснівці

ГУ НП у Львівській області

Двоє активістів висипали перед входом у приміщення мішок з вугіллям, їх одразу затримали поліцейські.

Про це повідомили у спільноті “Варта 1” на Facebook.

Сьогодні, 27 вересня 2019 року, близько 14:00 години, у місті Львові двоє молодих осіб, активістів " Чорний Стяг" під стінами Головного управління національної поліції у Львівській області, що на вулиці Григоренка влаштували акцію протесту в знак недавніх подій які відбувалися на станції Соснівка.

"Під стінами Головного Управління Національної Поліції, молодики висипали мішок вугілля перед самим входом в приміщення. В результаті таких дій, їх затримали працівники ГУНП до приїзду поліції, та запросили в Галицький ВП для дачі пояснень" – йдеться у повідомленні.

Молоді люди самі погодилися проїхати у відділ поліції.

Нагадаємо, 21 вересня в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" Сокальського району активісти заблокували вагони ДП "Львіввугілля", завантажені вугіллям з Росії.

А 24 вересня зранку громадські активісти увірвалися у приміщення Львівської ОДА, де проходила апаратна нарада голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, та закликали Василя Віконського написати заяву на звільнення через події у Соснівці.

Натомість Віконський заявив, що відмовляється писати заяву. Він пояснив, що його призначили на цю посаду згідно з наказом голови Нацполіції України й можуть звільнити лише за наказом.

Додамо, Василь Віконський доручив провести службове розслідування щодо перевищення поліцейськими своїх повноважень під час акції у Соснівці й підтвердив, що дав наказ на розгін активістів.

24 вересня під час позачегової сесії депутати Львівської облради проголосували за звернення до МВС та Нацполіції про звільнення з посади Василя Віконського.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.