Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

companion.ua

Вівторок, 13 листопада 2012, 16:33

Освітянам бракує більше 5 мільярдів гривень для завершення фінансового року

Галузі освіти не вистачає 5,5 мільярдів гривень для закриття фінансового року на належному рівні, 2,4 мільярди з них бракує для зарплат працівникам галузі.

Про це заявляють в освітній профспілці.

За інформацією профспілки, 101 мільон гривень не вистачає на виплату заробітної плати працівниками вищої школи, 109 мільйонів - на виплату студентських стипендій та 500 мільйонів - на комунальні послуги.

"Те, що до кінця року у нас не буде вистачати коштів, які передбачені у законі про Державний бюджет на 2012 рік, ми знали одразу після його прийняття, адже грошей не вистачало ні в місцевих, ні в центральному бюджетах", - заявив заступник голови освітньої Профспілки Сергій Романюк.

Він повідомив, що перші показники нестачі коштів були опрацьовані ще у травні поточного року.

З цього приводу профспілка вже звернулася до профільного міністерства та провела спільну нараду з міністром, на якій було домовлено ще раз прорахувати реальний стан фінансового забезпечення на 2012 рік.

Також були спрямовані звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України з проханням, при перегляді змін до закону про Державний бюджет України на 2012 рік, врахувати кошти, яких не вистачає освітянам.

Романюк додав, що парламент неодноразово розглядав питання внесення змін до бюджету і знаходив кошти на ті чи інші видатки, однак освітянської складової там не було.

"Враховуючи усі факти ми разом домовилися, що вирішення питання потрібно виносити на більш вищий рівень та провести 10 грудня 2012 року спільне засідання президій профспілок бюджетних галузей. На порядку денному лише одне питання – стан оплати праці працівників бюджетної сфери, а ключовий аспект – проблема нестачі коштів", - йдеться в заяві заступника голови освітньої Профспілки Сергій Романюк Романюка.

Нагадаємо, зараз Державна фінансова інспекція у Львівській області на вимогу прокуратури проводить перевірку законності використання бюджетних коштів співробітниками відділу освіти Галицької районної адміністрації міста Львова. За попередніми даними, не можуть дорахуватись 4 мільйонів гривень. 

Джерело - osvita.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.