Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

Понеділок, 30 вересня 2019, 15:31

На Львівщині створять офіс з питань євроінтеграції

Євросоюз

Кабінет міністрів планує відкрити офісів євроінтеграції в усіх областях України, з першочерговим фокусом на південних та східних.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Уряд України має намір забезпечити створення в усіх областях України офісів євроінтеграції. Такі плани закладено в програмі діяльності уряду, текст якої оприлюднено на сайті Верховної Ради.

"Уряд забезпечить створення в усіх областях України офісів євроінтеграції, з першочерговим фокусом на південні та східні області, з метою наближення можливостей євроінтеграції до громадян і бізнесу в регіонах" – йдеться в урядовій програмі.

У Кабміні мають намір досягти цього насамперед шляхом сприяння розвитку культурних та освітніх проектів, контактів, а також економіки й інфраструктури із залученням інвестицій та фінансової допомоги Євросоюзу.

В уряді переконані, що фокус на "регіоналізацію євроінтеграції" дасть змогу направити додаткові ресурси в регіони, щоб їхні жителі безпосередньо відчували користь для них курсу України на інтеграцію в ЄС.

Крім того, в програмі наголошують на тому, що до законодавства України буде впроваджено не менше ніж 80% актів ЄС, передбачених Угодою про асоціацію.

"Одним із результатів ухвалення цих заходів стане послідовне зростання підтримки громадянами України європейської інтеграції нашої держави"–йдеться в програмі.

При цьому в уряді декларують намір у діалозі з ЄС забезпечити "зростання прямих інвестицій в Україну від компаній із країн Євросоюзу та збільшення фінансової допомоги ЄС для України".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.