Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Середа, 2 жовтня 2019, 15:41

Голову тендерного комітету держпідприємства Львівщини викрили на хабарі у півмільйона гривень

судова справа

Голову тендерного комітету держпідприємства та керівника фірми затримали на одержані понад 446 тис грн хабара.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Правоохоронці викрили схему привланення бюджетних коштів при закупівлі за завищеними цінами електричних акумуляторів для потреб державного газотранспортного підприємства.

Як встановили під час розслідування, голова тендерного комітету державного газотранспортного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, визнав переможцем торгів фірму та уклав з нею договір на поставку за завищеними цінами електричних акумуляторів на понад 14 мільйонів гривень.

Правоохоронці ще 29 вересня затримали чиновника на отриманні від представника цієї фірми хабар у 17 тис євро (446 тис грн).

Посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам).

Також представнику підприємства повідомлено про підозру у вчиненні пособництва у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.2 ст.364 КК України.

Вчора Галицький районний суд Львова визнав для затриманих заставу у розмірі 447 тисяч гривень.

Додамо, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.