Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

туризм

vk.com

Середа, 14 листопада 2012, 10:56

Новий туристичний маршрут «Кам’яні Бузьки» апробований на Львівщині

Львівська облдержадміністрація відкриває нові  туристичні маршрути  районами  Львівщини, першим з яких став маршрут «Кам’яні Бузьки».

 

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Учасники апробаційного туру відвідали село Велике Колодно, де над ставом у мальовничому місці до наших днів зберігся костел Воздвиження Чесного Хреста (1932 р.) з розписами в стилі арт-нуво. Тут побував під час Першої світової війни Швейк герой роману Гашека «Пригоди бравого вояки Швейка», – зазначено у повідомленні.

У селі Дернів, яке також входить до екскурсійного маршруту можна побачити дерев’яну церкву святого Микити (1666 р.), яка належить до когорти досконалих споруд народної архітектури галицької школи та рідкісний для України костел в стилі конструктивізму (1930 р.).

Село Батятичі на малому Поліссі відзначається трьома яскравими зразками сакральної архітектури: дерев’яна церква св. Юра (1759 р.), церква Собору Пресвятої Богородиці (1788 р.) і костел св. Ядвіги (1903 р.).

Кам’яна гора запрошує в давнє галицьке місто Кам’янка-Бузька, яке з давніх часів славиться шедевром дерев’яної сакральної архітектури – церквою святого Миколая (1667 р.) з п’ятиярусним іконостасом, дзвіницею, величним неоготичним костелом Успіня Богородиці (1908 р.) та Історико-краєзнавчим музеєм  «Кам’янеччина».

Туристи відвідали також місто енергетиків на річці Західний Буг Добротвір, яке має один із найкращих краєзнавчих музеїв України – Народний історико-краєзнавчий музей Добротвора і навколишніх сіл, в якому представленй бблизько 3 тис. пам’яток Надбужанщини.

Окрім того, маршрут пролягає через село Тадані, де знаходиться найдавніший з небагатьох збережених дерев’яних костелів України – костел Відвідування Єлизавети Дівою Марією і Святої Теклі (1734 р.) та через Неслухів, де у палаці Дідушицьких можна оглянути експозицію історико-краєзнавчого етнографічного музею «Скарби Галичини» ім. Івана Сологуба.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.