Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 3 жовтня 2019, 16:27

6 нардепів з Львівщини не голосували за закон про дизертирство

нардепи з Львівщини

Верховна Рада вирішила не включати дезертирів у чисельність ЗСУ та зупиняти їм виплати.

Сьогодні, 3 жовтня, Верховна Рада прийняла законопроект №1227 про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" , яким вдосконалюються питання проходження військової служби й регулюється питання включення дезертирів у чисельність ЗСУ. "За" проголосували 287 народних депутатів.

Відтак, закон визнає військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або місця служби, які дезертирували із ЗСУ та інших формувань чи добровільно здалися у полон, такими, що не входять у чисельність ЗСУ.

Разом з тим передбачається зберегти за ними статус військовослужбовців на період здійснення кримінальних проваджень в органах досудового розслідування і судах. У документі прописано призупинення виплат і видачі інших видів забезпечення, а також позбавлення соціальних гарантій, встановлених для військових.

При цьому в разі винесення судом виправдувального вироку передбачено відновити їм всі види забезпечення і відповідні гарантії соцзахисту.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Олена Кондратюк (позафракційна), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Павло Бакунець (позафракційний), Андрій Кіт (позафракційний), Микола Княжицький (Європейська Солідарність).

Відсутні на пленарному засіданні: Святослав Вакарчук (Голос).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.