Зміст статті

4 жовтня 2019

Смерть та відродження Львова

Мультимедійна виставка "Смерть та відродження міста" у Пороховій Вежі.

Мультимедійна виставка "Смерть та відродження міста" у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики (Порохова Вежа).

"Смерть та відродження міста" – це мультимедійна виставка, яка розпочалась 27 вересня у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики (Порохова Вежа). Її  ціллю є розповісти та показати відвідувачу одні з найважливішим моментів історії Львова. Особливістю цієї виставки є макет центру міста Львова. Сам макет з  зроблений полівінілхлориду (ПВХ). Головним його призначення є відеомапінг – 3D проекція історії Львова.

Цей проект реалізували за підтримки Київського культурного фонду, ініціатором проекту була Львівська обласна організація Національної Спілки Архітекторів України і безпосередньо сам голова спілки Богдан Гой. А саму ідею подав один із членів спілки Іван Турик. Це єдиний в Україні проект, де використовується відеомапінг. Відеомапінг – це накладення відеоматеріалу на рельєф і візуалізація історичних подій.

Ідея проекту "Смерть та відродження міста" полягає в тому, щоб продемонструвати львів'янам та гостям міста події з історії заснування Львова його "загибель" та "відродження".

Грант на цей проект виділив Український культурний фонд. Організатором команди з розробки макету став Максим Ясінський з кафедри архітектури та реставрації Львівської Політехніки. Сам ж макет зробили з ПВХ і вирізали на фрезерному станку. Збором макету займалась велика кількість волонтерів. На розробку макету знадобилось три місяці. У майбутньому цей макет буде більш деталізованим.

Культурний розвиток громадян є головною ціллю виставки. Львів має величезну історію і такі проекти як цей, доводять, що вивчення історії  може бути неймовірно цікавим та захопливим процесом. Виставка триватиме до 1 грудня 2019 року.


автор: Андрій Олійник

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.