Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

падіння літака

ГУ ДСНС у Львівській області

Понеділок, 7 жовтня 2019, 16:55

Правоохоронці встановили, що дозаправка літака, який впав біля Львова, була планова

падіння літака

Слідчі назвали чотири версії падіння літака і встановили, що брак пального не був причиною аварії.

Про це під час брифінгу щодо розслідування обставин аварійної посадки літака АН-12 на Львівщині повідомив  заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечко.

Він повідомив що дозаправка літака у Львові була планова, і ще в Іспанії побудували маршрут через Львів на Туреччину.

"Були різні версії падіння, перша з них, що літак заходив на дозаправку, і, можливо, йому не вистачило пального. Одразу кажу, цю версію ми відкидаємо, тому що ми вилучили, ще залишики пального з баку, якого б йому вистачило, щоб долетіти до аеропорту" – заявив Андрій Кумечко.

Точної причини падіння літака наразі не з'ясували, однак слідчі висунули чотири версії, які могли б спричинити авіакастрофу. Також вони встановили, що літак перевозив поперечні металічні планки та підсилювачі дверей та даху до автомобілів Renault.

"Слідчим висунуто чотири версії: це помилка пілота, несправність літака, помилка командно-диспечерського пунтку та погодні метеоумови. Ми вилучили аварійний самописець і скерували на відповідні експертизи, які і встановлять причину того, що відбулося. Важливо що він є, тому що ми вилучали його не з землі, а з літака, тому він цілий і не пошкоджений" – розповів Андрій Кумечко.

Також правоохоронці вилучили з літака усю документацію на товар, яка збереглася та написана іспанською мовою. Допитати трьох пасажирів, які зараз знаходяться в лікарні, наразі правоохоронці не змогли, через важкий стан здоров'я постраждалих.

"Як нам пояснила авіакомпанія вантажопідйомність літака 20 тонн, а вантажу було 10 тонн, тобто він не був перезавантажений, але ми звичайно будемо переважувати усе що ми вилучили, і приблизно будемо знати яка орієнтовна була вага цих планок, тому що точно до кілограма важко визначитися, бо багато порозліталося" – додав Андрій Кумечко.

Також Андрій Кумечко підтвердив, що на борту знаходилося 8 працівників авіакомпанії. Троє пасажирів, які залишилися живі, рятувальники евакуювали з салону літака, двоє людей, а саме пілот і ще одна особа, яка була на момент падіння літака в кабіні пілота, загинули від сильного стиснення, тіла ще трьох пасажирів знайшли за межами літака. У всіх пасажирів, які загинули і їх родичів провели експертизу ДНК та передали рідним рештки тіл постраждалих.

Наразі правоохоронці чекають, поки медики дозволять опитати свідків та поки експерти розшифрують записи бортового самописцю.

Нагадаємо, 4 жовтня літак Ан-12 авіакомпанії "Україна Аероальянс",впав поблизу села Сокільники, на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту "Львів".

Зазначимо, внаслідок аварії львівські правоохоронці відкрили провадження за фактом не дотримання правил безпеки та експлуатації повітряного транспорту. За попередніми даними, у літака, який прямував з із Віго (Іспанія) до Стамбулу (Туреччина) і не мав сідати у Львові, закінчилося пальне, тому він планував дозаправитися у аеропорті Львова й не долетів. 

На борту літака було 8 осіб. Внаслідок аварії 5 людей загинули, ще 3 – перебувають у 8 лікарні Львова.

Зазначимо, Державна авіаційна служба призупинила ліцензію авіакомпанії Ukraine Air Alliance, літак якої здійснив аварійну посадку в селі Сокільники.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.