Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 8 жовтня 2019, 15:14

Жінці, яка їхала п'яна по зустрічній смузі в центрі Львова, суд виніс усне зауваження

Галицького суду міста Львова вважає таке порушення мешканки Білорусії малозначним.

Про це повідомила прес-служба Патрульної поліції Львівської області.

У неділю, екіпаж патрульної поліції 1-го батальйону, зупинив на проспекті Свободи автомобіль Nissan, водій якого їхала проти руху. Жінка повідомила, що її так повів навігатор, сама вона не місцева, а приїхала з Білорусі.

Під час спілкування, патрульні побачили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Перевірка на приладі Drager показала результат 0.44 проміле, що у 2 рази перевищує допустиму норму. Жінка підтвердила, що пила вино. На неї склали протокол за керування транспортним засобом у стані сп’яніння і одразу передали до суду, оскільки жінка громадянка іншої держави і перебуває тимчасово в Україні.

"Згодом, екіпаж патрульних, який складав протокол, побачив, що водій прийшла до управління патрульної поліції з рішенням суду, в якому було вказано, що суддя Галицького суду міста Львова вважає дане порушення малозначним та обмежується усним зауваженням, а управління патрульної поліції повинне повернути їй посвідчення водія" – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, що керування в стані сп’яніння є грубим порушенням правил дорожнього руху та входить у 5-ку причин дорожньо-транспортних пригод з важкими наслідками.

"В даному випадку результат перевірки був вдвічі вищим за допустиму норму, водій підтвердила, що вживала алкоголь, екіпаж патрульних витратив годину часу на спілкування з порушником та оформлення адміністративних матеріалів, витратили бланкову продукцію, допомогли жінці подбати про автомобіль і в результаті усе дарма" – повідомляють у Патрульній поліції Львова.

Зазначимо, у Білорусії за таке правопорушення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами строком на 3 роки і штраф в перерахунку на українську гривню від 15 230 до 30 400 гривень. А за повторне впродовж року порушення – кримінальна відповідальність та конфіскація автомобіля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.