Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

громадський бюджет

Четвер, 10 жовтня 2019, 13:35

Громадський бюджет Львова-2020 становитиме 42 мільйони

громадський бюджет

Львівська міськрада затвердила розмір громадського бюджету на 2020 рік.

Про це повідомляє кореспондент Варіанітв

Сьогодні, 10 жовтня, на сесії Львівської міськради депутати затвердили розмір громадського бюджету Львова на 2020 рік, який становитиме 42 млн грн, тобто 1,7% від затвердженого розміру видатків міського бюджету розвитку за результатами першого півріччя. 

Відповідно до проекту ухвали, постійна комісія фінансів та планування бюджету повинна врахувати цю суму при підготовці проекту бюджетної резолюції на 2020 рік.

"Громадський бюджет за два роки дав нам 672 проекти. Це готові ідеї, концепції, не придумані в кабінеті, а реальні – які потрібні людям. 92 – це проекти переможці. І, на жаль, половина з них ще у процесі реалізації. Тож 42 мільйони –це чудовий стимул, щоб люди хотіли витрачати свій час", – зазначив депутат від фракції Громадського руху "Народний фронт" Валерій Веремчук. 

Зазначимо, міський голова Львова Аднрій Садовий дав доручення керівнику КУ "Інститут міста" пропрацювати громадський бюджет та провести інвентарізацію.

"Важливо, щоб "Інститут міста" це пропрацював, зробив інвентаризацію. Це має доручення Кобзареву, який разом з Лукашевським має бути драйвером пропихання громадських проектів", – зазначив Садовий. 

Нагадаємо, 15 серпня стартував прийом заявок на Громадський бюджет Львова 2020 року, який триватиме до 15 вересня.  

Додамо, на Громадський бюджет-2018 загалом подали 160 проектів. Також на облаштування скверу на вул. Миколайчука, який був одним із проектів Громадського бюджету, місто виділило близько 500 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.