Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Мальський

Середа, 16 жовтня 2019, 15:27

Мальський планує створити штатний підрозділ для тимчасово переміщених осіб з Донбасу

Маркіян Мальський

Маркіян Мальський обговорив з Георгіосом Каллінісом можливість створення підрозділу з питань інтеграції внутрішньо переміщених осіб в облдержадміністраціях.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 16 жовтня, голова Львівської ОДА Маркіян Мальський провів зустріч із головою Львівського регіонального офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Георгіосом Каллінісом.

Під час розмови сторони обговорили можливість створення спеціального підрозділу в обласних адміністраціях з надання послуг тимчасово переміщеним особам з Донбасу, а також залучення представників міжнародних донорських організацій для вирішення проблемних питань, зокрема, компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, Маркіян Мальський та Георгіос Каллініс обговорили вплив ОБСЄ на ситуацію на Донбасі та проаналізували соціально-політичну ситуацію в Львівській області, яка, за словами Мальського, є стабільною і прогнозованою.

"При адміністрації діє Громадська рада, при якій створено постійні комісії, що співпрацюють із профільними підрозділами облдержадміністрації, та Координаційна рада з питань сприяння розвитку громадянського суспільства, до якої входять представники органів влади та громадськості. Також функціонує Центр допомоги учасникам АТО, що системно працює над вирішенням проблем щодо реабілітації та соціалізації ветеранів АТО, надає допомогу сім’ям загиблих", – зазначив Мальський.

Георгіос Каллінос, в свою чергу, наголосив, що мета львівського офісу ОБСЄ – неупереджено і об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні та регіонах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.