Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

Четвер, 17 жовтня 2019, 12:40

Вакарчукові комфортно скніти п'ятим колесом у Верховній Раді

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук заявив, що Володимир Зеленський не пропонував йому жодної участі в коаліції.

Про це у інтерв'ю "Українській правді" повідомив лідер фракції Голос у Верховній Раді Святослав Вакарчук.

За його словами, президент Володимир Зеленський та партія Слуга народу жодного разу не звертався до нього та Голосу з приводу участі в коаліції, за винятком того, що у ніч виборів Зеленський на брифінгу заявив журналістам, що запрошує до розмови Вакарчука.

"Ніхто з партії Слуга народу до нас жодного разу з приводу участі в коаліції не звертався. Більше того, під час президентської кампанії ніхто ні разу до мене з приводу якихось об'єднань зусиль не звертався. Манера спілкуватись через інтерв'ю, безумовно, цікава, нова і креативна. Але я вважаю, що найбільш ефективне спілкування – це спілкування очі в очі" – заявив Вакарчук.

Він пояснив, що партія не планувала увійти в коаліцію лише заради коаліції, а, натомість, впливати на процеси.

"Партія Голос завжди хотіла змінювати країну. Ми змінюватимемо країну в тих обставинах, які сьогодні в нас є, які так чи інакше виборець нам дав у руки як інструмент. Але вважаємо, що конституційне право тих, хто отримав більшість, мати можливість формувати цю більшість самостійно" – додав Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, під час першого засідання у Верховній Раді створили депутатську групу За майбутнє та п'ять депутатських фракцій: Слуга народу, Опозиційна платформа – За життя, Батьківщина, Європейська солідарність і Голос. Головою Верховної Ради обрали керівника партії Слуга народу Дмитра Разумкова. 

До фракції Голос входять 6 нардепів з Львівщини: Святослав Вакарчук, Ярослав Юрчишин, Роман Лозинський, Наталія Піпа (мажоритарниця, округ №115), Ярослав Рущишин (мажоритарник, округ №116), Галина Васильченко (мажоритарниця, округ №118).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.