Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ірина Діденко

Понеділок, 21 жовтня 2019, 16:48

Прокурорка Діденко обіцяє дослуховуватися до гласу народного

Ірина Діденко

Нова прокурорка Львівської області розповіла про затяжні справи та співпрацю з громадою. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

Новопризначена прокурорка Львівської області Ірина Діденко заявила під час брифінгу сьогодні, 21 жовтня, про те, що вона має намір закривати затяжні справи. 

"Хай це буде непопулярно, але, якщо ми маємо докази, ми йдемо з ними в суд, якщо не маємо – закриваємо справу. Будемо ставити крапку, бо про це вже досить говорити. Мені сьогодні розповіли про п'ять і навіть десять років слідства. Я вважаю, що це неправильно", – зазначила Діденко. 

Також прокурорка зазначила, що не задоволена керівним складом прокуратури Львівської області. 

"Питання оновлення кадрового функціоналу просто літає у суспільстві. Скоро це вирішимо. Буквально за 2 місяці почнеться атестація на рівні області. Вже 23 жовтня стартує перший етап конкурсу. Там 5 величезних етапів. Навіть якщо особа пройде завдання на знання законодавства, на логіку, то п'ятим етапом завжди буде співбесіда, де ключовою стане думка суспільства. Активісти будуть мати слово щодо доброчесності прокурора. На Львівщині всі прекрасно знають, хто доброчесний, а хто ні" – розповіла Діденко. 

Прокурорка також додала, що готова встановити контакт з усіма, хто готовий надати інформацію про нинішніх працівників правоохоронних органів. Надалі вона планує тримати зв'язок з громадою у форматі круглих столів. 

Нагадаємо, сьогодні Ірина Діденко закликала громадські організації Львова сформувати й передати прокуратурі список людей, які "не мають морального права" залишатись у правоохоронних органах. За її словами, ця інформація зможе допомогти зняти таких людей під час атестаційного періоду. 

На наступному тижні головна прокурорка плінує здійснити робочі візити до місцевих прокуратур Львівщини. 

Зазначимо, з 15 жовтня Ірина Діденко очолила прокуратуру Львівської області. До цього вона працювала заступником начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції департаменту підтримання обвинувачення та представництва інтересів держави в судах Генеральної прокуратури України. 

У 2018 року вона задекларувала, землю, авто та зарплату у 533 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.