Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Red Brunch у Львові

Четвер, 24 жовтня 2019, 15:08

Марічка Доротич здасть кров для проєкту Яніни Соколової Red Brunch

Red Brunch у Львові

У Львові відбудеться соціальний проєкт Red Brunch, який організовує відома телеведуча Яніна Соколова.

5 листопада, вперше у Львові відбудеться соціальний проєкт Red Brunch, який організовує відома телеведуча Яніна Соколова.

Жінка поборола онконедугу і на власному прикладі показує незламність сили духу. Red Brunch – проєкт, який відбувається кожен перший вівторок місяця для підтримки онкохворих дітей. Кожен охочий може долучитися до добрих справ і стати донором крові або волосся.

"За результатами чотирьох перших бранчів, які відбулися у Києві, 240 людей стали донорами крові. Це означає, що разом ми врятували 720 життів. Також 17 людей віддали своє волосся на виготовлення перук для дітей, які втратили власне волосся внаслідок хіміотерапії. Перший Red Brunch у Львові ми проводимо у співпраці з ДонорUA та ДонорUA Львів" – розповіла Яніна Соколова.

Red Brunch відбуватиметься у готелі Bank Hotel, де працюватиме спеціальна перукарня для донорів, які пожертвують своє волосся на перуки. Вимоги до волосся – довжина 35 сантиметрів, воно може бути сивим або фарбованим. Не приймають шевелюри з хімічною завивкою. Також у цьому готелі можна буде здати кров.

На львівському Red Brunch буде присутня ведуча Яніна Соколова, рок-музикант, лідер гурту Друга Ріка Валерій Харчишин. До соціальної акції приєднається й дружина міського голови Львова, Катерина Кіт-Садова, яка у вересні відвідала лекцію Яніни Соколової, де ведуча і анонсувала акцію Red Brunch. За її словами на проєкті уже зареєструвалось близько восьми десятків донорів.

"Яніна запропонувала такий проєкт у місті Лева. Зібралася гарна компанія, яка відразу підхопила ідею. Долучилася організація, яка через різні благодійні акції та проекти допомагає онкохворим діткам" – зазначила Катерина Кіт-Садова.

Як стало відомо Варіантам, до проєкту Red Brunch долучиться й львівська журналістка Марія Доротич, яка обіцяє стати донором крові.

"Друзі, зробіть добру справу. Здайте кров чи волосся, які допоможуть онкохворим діточкам. Я теж долучуся до соціальної акції Яніни Соколової, бо мені не байдужа тема захисту хворих дітей. У 2008 році через важку онконедугу я втратила батька. Моя сім'я тоді пережила велике горе. Розумію, як важливо у складних життєвих обставинах мати підтримку, і не лише моральну. Приєднуйтеся до проєкту. Додайте плюсиків у свою карму" – написала вона у своїй сторінці в соцмережі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.