Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

виставка "Вітраж"

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 16:30

У Львівському палаці мистецтв відкрилася виставка творчих робіт Вітраж

виставка "Вітраж"

Сьогодні у арт-просторі Львівського палацу мистецтв відкрилася виставка творчих робіт Вітраж Центру вітражного мистецтва.

«Львівське вище професійне художнє училище виграло грант від Українського культурного фонду на проект створення Центру вітражного мистецтва на базі навчального закладу. Наш проект був розрахований на три місяці, в його рамках ми проводили майстер-класи, конференцію  і як підсумок – виставка по віражному мистецтву», – розповів координатор проекту Ігор Голуб.

За його словами, на виставці представлені роботи учнів допрофесійної підготовки, тобто 8-9 класів, а також роботи навчального закладу. Головне завдання проекту – популяризувати вітражне мистецтво серед львів’ян та гостей міста.

«Про вітражне мистецтво сьогодні говорять дійсно дуже мало і воно не є популярним, особливо серед молоді, але воно є надзвичайно красивим. Можна годинами стояти і розглядати ці вітражі, ці унікальні твори зі  скла, які прикрасять будь-яку оселю чи будівлю», – прокоментував генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

«Нам приємно бути частинкою цього монументального мистецького жанру на шляху до популяризації. Запрошую усіх львів’ян та гостей міста насолодитися цими унікальними роботами. Збережімо український вітраж разом», – додав він.

Виставка триватиме до 27 жовтня у аарт-просторі Львівського палацу мистецтв, вул. Коперника, 17.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.