Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

водопровід

Понеділок, 28 жовтня 2019, 10:35

Через аварію на водогоні частина Львова та Винники продовжують залишатися без води

водопровід

Наразі ремонтні бригади Львівводоканалу ліквідовують наслідки прориву води на водогоні Винники-Довга.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Сьогодні тривають ремонтні роботи із заміни магістрального водогону Винники-Довга, який забезпечує водою мешканців Личаківського району міста Львова та місто Винники.

У неділю на водогоні виникла аварія, внаслідок якої було підтоплено підвальні приміщення інтернату у Винниках, відтак «Львівводоканал» зупинив підкачування води з насосної станції для проведення ремонтних робіт.

Як повідомила речник ЛМКП «Львівводоканал» Уляна Горбата, аварійна ситуація на водогоні викликана поганим технічним станом трубопроводу, а це понад 20 кілометрів мережі. 

«Ситуацію врятувати може лише системна планова заміна мережі. Зараз ми міняємо лише аварійні ділянки в межах того фінансування, яке надходить з міського бюджету. Зокрема, у 2018 ми замінили 1,5 км водогону Винник-Кривчиці на суму 14,8 млн грн, і 1,1 км трубопроводу Винники-Довга на суму 9 млн грн. Однак, ми маємо кілька критичних ділянок водогону у Винниках, на заміну яких терміново необхідно додаткове фінансування. Це 300 м віадуку, це 150 м на вулиці Івана Франка, 350 м на вулиці Долинній та мінімум 350 м поблизу вулиці Стрілецької. Вартість закупівлі трубопроводу на ці ділянки перевищить 10 млн грн», – пояснила Уляна Горбата.

За її словами, підприємство звернеться до депутатів Львівської міської ради про виділення коштів на ремонт цих ділянок водопроводу, інакше Винники та частина Львова ризикують залишитися без води.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.