Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

електронні петиції у Львові

Понеділок, 28 жовтня 2019, 17:01

Василь Лозовий хакнув своїм фізруком портал львівських е-петицій

електронні петиції у Львові

У своїй петиції він вимагає, щоб Львівська міськрада закупила 200 комплектів відеоспостереження для львівських шкіл та дитячих садочків.

28 жовтня, на порталі е-петицій Василь Лозовий зареєстрував петицію з вимогою встановити відеоспостереження в школах та дитячих садочках м. Львова.

За словами автора петиції, у школах є велика кількість конфліктів як між учнями, так і між вчителями, інколи навіть трапляються кримінальні справи, тому якщо в кожній школі міста Льова встановити камери відеоспостереження, то можна буде уникнути чимало конфліктних ситуацій.

"Найдешевший комплект відео спостереження на 8 камер я знайшов за 4000 гривень , більш дорогий комплект коштує 7000, то в мене запитання 3 комплекта відеоспостереження може собі дозволити школа, де навчається 900 дітей, я думаю може. А 21 відео камера забезпечить контроль над ситуацією у всій школі. І якщо є конфлікт, то прийшов, взяв за вуха і повів до директора. Відеоспостереження може налаштувати вчитель інформатики, камери прикрутити і кабель провести трудовик з вчителем фізкультури" – йдеться у тексті петиції.

Автор вважає, що камери спостереження допоможуть зменшити кількість дітей, які палять в школі, уникнути сотні конфліктів та приниження учнями старших класів, а також випадків травм з боку вчителя. Крім цього, можна вирахувати потенційно небезпечних майбутніх хуліганів та злочинців і вже в шкільному віці почати з ними працювати. Також на територію школи боятимуться заходити сторонні особи.

"Якщо дана петиція набере 500 голосів, то Львівська міськрада закупить 150-200 комплектів відео спостереження і передасть у всі школи Львова. Або можна піти більш радикальним способом і забов'язати всіх директорів шкіл встановити мінімум по 2-3 комплекта відео спостереження з цілодобовим записом мінімум в 48-100 годин" – пише автор петиції.

А після встановлення цих камер, автор петиції вимагає проводити перевірку, щоб один раз в пів року працівник мерії заходив в школу, махав в бік камери, а наступного дня приходить перевірка і просить показати це відео. Ще одна умова, що доступ до відео з цих камер має мати кожен, проти кого буде вчинено будь-яке правопорушення на території школи, і не важливо учень це чи його батьки, чи просто особа, яка проходила біля цієї школи.

Наразі петиція набрала 4 голоси із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.
 
Додамо, у 2017 році у 15 школах Львова встановили відеоспостереження, а до 2020 року міськрада планувала встановити 1500 відеокамер у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.