Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Михайло Цимбалюк

Фб Михайла Цимбалюка

Вівторок, 29 жовтня 2019, 17:40

Рада підтримала законопроєкт Батьківщини щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд

Михайло Цимбалюк

Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт Батьківщини щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд.

Депутати  Верховної Ради України у першому читанні підтримали Проект Закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд, який підготували народні обранці від ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, Михайло Цимбалюк та інші.

"За" проголосували 324 депутати з усіх парламентських фракцій. Згідно з проектом Закону №2031 пропонується збільшити розміри надбавок на догляд особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи А I групи – з 75 до 150 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи Б I групи, – з 50 до 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; одиноким особам з інвалідністю з дитинства II і III груп, які за висновком лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу  потребують  постійного стороннього  догляду, – з 15 до 75 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

"Проект Закону – соціальний, спрямований на підвищення рівня матеріального забезпечення осіб з інвалідністю. Бо станом на 1 квітня цього року соціальна допомога особам з інвалідністю складала від до 3365 грн. для особи з інвалідністю підгрупи А з надбавкою на догляд. А це не може задовільнити навіть мінімальні потреби людини – витрати на засоби гігієни, медичні обстеження, ліки, фізична та соціально-педагогічна реабілітація, харчування, комунальні послуги та одяг" – зазначив Михайло Цимбалюк.

Щодо джерел надходжень, то у пояснювальній записці проекту Законопроекту зазначені додаткові джерела для фінансування видатків від легалізації та деофшоризації економіки. Зокрема, народні депутати фракції ВО "Батьківщина" зареєстрували два законопроєкти "Про податковий суверенітет України та офшорні компанії" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про податковий суверенітет України та офшорні компанії".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.