Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарні Львова

Середа, 30 жовтня 2019, 16:37

В 11 лікарнях Львова запрацював онлайн-сервіс з електронними медичними картками

лікарні Львова

600 тисяч львів'ян, які підписали декларацію через електронний сервіс Helsi, отримали електронні медичні картки. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В 11 лікарнях Львова розпочала роботу електронна медична система Helsi, яка дозволяє мешканцям міста швидко обрати свого лікаря, записатися на прийом та отримати доступ до своєї електронної медичної картки.

Крім того, сервіс дає можливість знайти лікарські засоби, дізнатися про їхню вартість та забронювати ліки в аптеці. Також через Helsi пацієнти можуть оцінити професіоналізм лікаря та написати розгорнутий відгук.

"У березні цього року почали діяти електронні медичні картки з можливістю кодування звернень пацієнта за системою ІСРС-2, а в квітні - електронні амбулаторні картки та рецепти за програмою "Доступні ліки".Вже сьогодні виписано і відпущено 182 тисячі електронних рецептів" – повідомив директор Helsi Євген Донець.

За словами начальника охорони здоров'я Львова Володимира Зуба, у онлайн-ресурсі можна створити кабінет пацієнта, де він може зайти і переглянути свої звернення та медичні аналізи.

"Окрім того, перевагою цієї системи є те, що якщо пацієнт опиниться в іншій установі або в іншому місті, і в нього виникне необхідність звернутися до лікаря, то цей лікар, маючи інтернет і комп’ютер, може, за згоди пацієнта, зайти в кабінет цього пацієнта і побачити всю медичну інформацію для того, щоб розуміти, яку допомогу надати в цьому випадку" - заявив Володимир Зуб.

Нині через Helsi свої медичні декларації уклали понад 600 тисяч львів'ян. Але, згідно з повідомленням міської ради, сервісом Helsi користується лише 20% пацієнтів, решта - люди пенсійного віку - записуються в реєстратурі.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Міністерство охорони здоров'я оприлюднило інструкцію, як пацієнту обрати власного сімейного лікаря. Нова медична реформа дозволяє обрати лікаря без прив'язки до місця проживання. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.