Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Четвер, 31 жовтня 2019, 12:17

17 нардепів з Львівщини не підтримали арешт Дубневича

Ярослав Дубневич

Сьогодні Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт нардепа Ярослава Дубневича.

Сьогодні, 31 жовтня, Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканості, затримання та арешт народного депутата з Львівщини, самовисуванця Ярослава Дубневича.

"За" ці постанови проголосували 332, 241 та 229 народних депутатів відповідно.

Ярослава Дубневича звинувачують у незаконному привласненні майна та коштів та зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків УкрзалізниціЗгідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами.

Із львівських нардепів усі три постанови про зняття недоторканості, затримання та ареш Дубневича підтримали усі депутати з Слуги народу (Святослав Юраш, Остап Шипайло, Орест Саламаха, Юрій Камельчук, Мар'ян Заблоцький, Ростислав Тістик, Ірина Верещук, Андрій Герус), за винятком Євгена Петруняка, який не голосував, а також усі нардепи з Голосу (Святослав Вакарчук, Роман Лозинський, Ярослав Юрчишин, Ярослав Рущишин, Галина Васильченко), окрім Наталії Піпи, яка відсутня на пленарному засіданні.

Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя) під час голосування за ці постанови утримався, а Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя) проголосував проти арешту й утримався під час голосування за зняття депутатської недоторканості та затримання Дубневича.

Андрій Кіт (позафракційний) утримався під час голосування за арешт та затримання Дубневича й не голосував за зняття недоторканості, а Павло Бакунець (позафракційний) у перших двох випадках не голосував й утримався, проте підтримав зняття недоторканості.

Олена Кондратюк (позафракційна) також підтримала зняття недоторконості, а за дві інші постанови не голосувала. Михайло Цимбалюк (Батьківщина) був відсутній під час голосування за затримання та арешт Дубневича, а зняття недоторконості підтримав. Тарас Батенко (За майбутнє) проголосував за зняття недоторканості, а під час прийняття рішення про арешт та затримання Дубневича утримався.

Під час голосування за зняття недоторканості з Дубневича "за" проголосували Олег Синютка (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), крім Степана Кубіва (Європейська Солідарність), який був відсутній. Щодо голосування за затримання та арешт Ярослава Дубневича, то усі львівські депутати ЄС або утрималися, або не голосували, або були відсутні.

Додамо, Ярослав Дубневич переміг на позачергових парламентських виборах, які відбулися 21 липня, у 120 виборчому окрузі Львова. На виборах у 2014 році він також переміг в цьому ж окрузі та став народним депутатом. Тоді Комітет Виборців України стверджував, що Дубневич застосовував непрямий підкуп виборців. Нардеп був головою комітету з питань транспорту у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.