Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

dilovod.com.ua

Неділя, 18 листопада 2012, 13:19

Польські університети чекають на українських студентів

У Києві триває міжнародний освітній ярмарок «Освіта та Кар'єра 2012», на якому кілька польських університетів закликають молодих українців навчатися в Польщі.

Польща пропонує високий рівень освіти і нижчі ціни за навчання, ніж в Західній Європі. На даний час українці в Польщі є найбільш чисельною групою студентів з-за кордону. На понад 24 тисячі студентів з інших країн, 6 тисяч – українці.

«В київському освітньому ярмарку беруть участь 16 польських університетів. Ми маємо тут цілий сектор. Наші стенди дуже популярні, і, що найголовніше, їх відвідують не лише учні та студенти, але і їхні батьки», - заявив член Фонду Освітня Перспектива Вальдемар Сівінскі.

Українська молодь, яка хотіла би отримати освіту в Польщі, може подати заявку на навчання самостійно, за допомогою сайту studyinpoland.pl, або через рекрутаційні агентства в Україні. Віднедавна Польща ввела систему сертифікації таких агентств.

«Ми хочемо, щоб набір студентів відбувався правильно, щоб ніхто не ризикував та не зазнав збитків: ані студенти, ані університети. Прагнемо, щоб рекрутаційний ринок не був диким, а орієнтувався на найвищі стандарти якості», - сказав Вальдемар Сівінскі.

Джерело: wyborcza.pl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.