Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.bonduelle.ua

Неділя, 18 листопада 2012, 15:39

З нового року в Україні подорожчає м'ясо птиці

Незважаючи на зростання цін на зерно, ціни на птицю в Україні будуть стабільними до кінця цього року, але з наступного – піднімуться.

Така думка експертів – виробників м'яса птиці в Україні.

Експерти відзначають, що протягом 2012 року співвідношення цін на м'ясо та птицю на українському ринку була стабільною. Водночас підкреслюють, що є підстави сподіватися зросту цін в наступному році. Причиною є подорожчання зерна, яке впливає не лише на український ринок м'яса, а й на всю світову економіку.

Виробники м'яса птиці в Україні вважають, що вплив ціни зерна на вартість птиці буде серйозним, оскільки займає близько 60-70% витрат виробництва.

Експерти також зазначають, що через подорожчання зерна деякі українські виробники птиці працюють з нульовою або негативною рентабельністю.

Нагадаємо, що окрім підвищення цін на м'ясо птиці, в Україні є всі передумови для подорожчання також хліба приблизно на 20%.

За словами президента Української аграрної конфедерації Леоніда Козаченка, світові ціни на зерно суттєво зросли за останні півроку-вісім місяців. Вони досягнули максимума за останні десять років. Це обумовлено тим, що є великий дефіцит цієї продукції в світі.

Джерело: wyborcza.pl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.