Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школи Львівщини

Вівторок, 12 листопада 2019, 14:00

На Старосамбірщіні вчителям заборгували зарплату за чотири місяці

школи Львівщини

Питання про невиплату допомоги на оздоровлення вирішили винести на бюджетну комісію Львівської облради. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Вчителі ЗСШ I-II ступенів у селі Боневичі на Старосамбірщині вже чотири місяці не отримують виплат на оздоровлення, що є складовою заробітньої плати.

Сьогодні, 12 листопада, освітня комісія Львівської облради ухвалила скерувати це питання бюджетній комісії. 

Львівська облрада звинувачаює у заборгованості голову місцевого ОТГ, а також Львівську облдержадміністрацію. На думку членів комісії, Львівська ОДА може вирішити це питання, звернувшись з ініціативою про перерозподіл обсягу освітніх субвенцій до Кабінету Міністрів України. 

Заборговують заробітну плату також вчителям Нижаковицької ОТГ. Завтра Національна служба посередництва і примирення у Львівській області проведе засідання щодо відповідного колективно трудового спору. 

За словами заступника директора Департаменту освіти та науку Львівської ОДА Ігоря Гайдука, ситуація з заборгованістю складових заробітної плати повторюється у Нижанковичах та Боневичах щороку і відповідальність за це у першу чергу вовинні нести голови ОТГ. 

Нагадаємо, наступного року не всім педагогам підвищать зарплату, як це обіцяли зробити, адже у бюджеті-2020 року не передбачили потрібних коштів.

Зазначимо, у жовтні 2018 року об'днання профспілок Львівщини та освітяни виходили на акцію протесту у Львові та долучились до протесту профспілок у Києві. Протестувальники вимагали підвищити мінімальну заробітну плату до 7 700 грн, а прожитковий мінімум до 5 167 грн.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.