Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Новороздільстка ТЕЦ

Середа, 13 листопада 2019, 12:03

У Новояворівськ та Новий Розділ обіцяють запустити тепло з 18 листопада

Новороздільстка ТЕЦ

Міністерство розвитку громад планує запустити теплопостачання до Новояворівська та Нового Розділу з 18 листопада.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад та територій України.

Як заявила міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час брифінгу щодо ситуації з опалювальним сезоном на Львівщині, тепло у міста Новояворівськ та Новий Розділ запустять з 18 листопада. 

"У жовтні стало зрозуміло, що управитель ПП "Гарант Енерго-М" не може виконати взятих на себе зобов’язань через велику заборгованість ТЕЦ за спожитий природний газ – 307,5 млн грн, електроенергію – 93 млн грн та по заробітній платі – 11 млн грн. 

Відтак уряд розпорядженням від 6 листопада надав можливість АРМА застосувати спрощену процедуру відбору управителя. Завдяки втручанню Уряду, участь у відборі управителя цих ТЕЦ погодилась взяти група "Нафтогаз України" – розповіла Альона Бабак.

За її словами, представники групи "Нафтогаз України" вже працюють в містах Новояворівськ та Новий Розділ для координації вирішення технічних питань запуску опалювального сезону та комунікації з персоналом станцій.

Нагадаємо, 18 жовтня Львівська ОДА визнала ситуацію з опаленням у цих містах "надзвичайною", а 25 жовтня через критичну ситуацію на Новороздільській ТЕЦ мер Нового Роздолу та його заступник подали у відставку. Крім цього міськрада Нового Роздолу відмовилася від коштів резервного фонду для запуску ТЕЦ.

Також депутати Львівської облради звернулися до уряду з проханням виділити кошти з держбюджету для врегулювання надзвичайної ситуації із стартом опалювального сезону у цих містах.

8 листопада, Львівська ОДА зверталася до поліції щодо охорони майна Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ й до АРМА щодо зміни управителя. Також у 11 листопада Маркіян Мальський повідомив, що ймовірно Новороздільську ТЕЦ запустять через 7-10 днів, а 12 листопада АРМА призначила Нафтогаз тепло новим управителем Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.