Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Середа, 13 листопада 2019, 12:37

В Україні посилили відповідальність за фальсифікацію ліків

аптека

За виготовлення, купівлю, зберігання чи продаж завідомо фальсифікованої продукції передбачається позбавлення волі до 8 років.

Сьгодні, 13 жовтя, Верховна Рада у другому читанні прийняла за основу проект Закону №1152-1. "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів".

"За" проголосували 363 депутати. 

Відповідно до законопроекту, за незаконне виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту фальсифікованих лікарських засобів передбачено тюремне ув'язнення на термін від 5 до 8 років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб або службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою інформаційних систем, у тому числі Інтернету, або у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я особи, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майн

Законом також підвищили розміри покарань у межах статті 321-1 Кримінального кодексу. Ці ж дії, якщо вони спричинили смерть або інші тяжкі наслідки, або вчинені в особливо великих розмірах, караються довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у вересні 2011 року Верховна Радда ввела кримінальну відповідальність за підробку ліків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.