Держекоінспекція змусила місцеву владу Тернопільщини прибрати незаконне львівське сміття

Четвер, 14 листопада 2019, 15:16

Органи місцевого самоврядування зобов’язали ліквідувати 10 вантажівок львівського сміття, яке незаконно скинули поблизу уpочища Бiзятин.

Про це повідомили на сторінці Державної екологічної інспекції у Тернопільській області у Facebook.

24 жовтня 2019 року Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області у результаті перевірки оперативної інформації зафіксовано факт видалення побутових відходів на земельну ділянку в урочищі "Бізятин", що за межами села Павлів Бережанського району.

У результаті замірів, встановлено, що на площі 571 м² було самовільно вивантажено 10 вантажівок з побутовими відходами з ознаками походження з м.Львів. 

"У зв’язку з тим, що у даному порушенні вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ст.239 ККУ, матеріали направлено до Бережанського ВП Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області для вжиття заходів реагування відповідно до ст.214 Кримінально-процесуального Кодексу України" – йдеться у повідомленні.

Матеріали за даним порушенням направлено до Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області.

У тексті також зазначили, що обов’язок щодо ліквідації безхазяйних відходів (власник яких не встановлений) покладений на органи місцевого самоврядування. А тому, не забезпечивши належної охорони підконтрольної території, саме органи місцевого самоврядування будуть зобов’язані ліквідовувати засмічення.

Мітки: вивезення сміття, держекоінспекція, львівське сміття, незаконне сміттєзвалище, новини львова, полігон твердих побутових відходів, тернопіль, фото