Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

П'ятниця, 15 листопада 2019, 13:20

Фіала вирощує з квіточки Вакарчука сором'язливу бубочку

Святослав Вакарчук

Одними зі спонсорів партії Голос Святослава Вакарчука на парламентських виборах стали Ростислав Кісіль та Томаш Фіала.

Про це йдеться у фінансовому звіті політичної партії Голос за третій квартал 2019 року.

Згідно із документом, з 1 липня до 30 вересня партію профінансували на понад 172 млн грн. З цих коштів 82 млн грн надійшли на рахунки партії (73 млн грн від фізичних осіб та 9 млн грн від юридичних осіб, 90 млн грн – на рахунки виборчого фонду.

Серед фізичних осіб, партію на 1,6 млн грн профінансувала Наталія Фіала, дружина громадянина Чехії Томаша Фіали, генерального директора української інвестиційної компанії Dragon Capital – найбільшої в Україні інвестиційної компанії, що має досвід прямих інвестицій в передових виробників товарів і постачальників послуг в Україні, а також в знакові проекти житлової та комерційної нерухомості.

Із Dragon Capital безпосередньо пов'язана ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", що у липні цього року придбала за 116 млн грн приміщення колишньої ресторації "Під Левом" на Площі Ринок, 19, 20 та 21 у Львові. Варіанти писали про це у статті "Проzorri свистуни Садового".

Крім цього, Томаш Фіала, є також власником ТзОВ "Європоліс проперті холдінг, яке 5 липня отримало дозвіл від Львівської міськради добудовати торгово-розважальний комплекс "Вікторія Гарденс" на вул. Кульпарківській, 226-А. Також компанія Томаша Фіала пов'язана зі скандалом довкола будинку Терлецького на вулиці Сахарова, 52, який виконком Львівської міськради дозволив знести, а на його місці збудувати скляний офіс з підземним паркінгом.

Також долучився до фінансування партії Святослава Вакарчука й засновник та президент міжнародної поштово-логістичної компанії Meest Group Ростислав Кісіль, який виділив "Голосу" 1 млн грн.

В Україні група компаній Meest представлена поштово-логістичним оператором Meest Express, що є складовою фінансово-промислової групи "Росан".

Наприкінці липня цього року Варіанти поспілкувалися із Ростиславом Кісілем про виклики на ринку поштової логістики, сучасні тенденції та інновації його розвитку.

Додамо, перед парламентськими виборами Святослав Вакарчук заявив, що його партія не фінансується за кошт олігархів. Тоді ж партія вперше оприлюднила інформацію про своїх донорів, у перелік увійшли: 

- спеціаліст Dragon Capital з продажу боргових цінних паперів Сергій Фурса;

- регіональний президент Jacobs Douwe Egberts у країнах Східної Європи, Близького Сходу та країнах Африки Тарас Лукачук;

- екс-президент "Київстару", засновник спільноти талановитих мате-матиків Kontora Pi Петро Чернишов;

- фінансовий директор компанії "Чумак" Андрій Левчук;

- співзасновник та генеральний директор маркетплейсу Kasta.ua Андрій Логвін;

- засновник та генеральний директор ІТ-компанії MacPaw Олександр Косован.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.