Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Історико-краєзнавчий музей Винники

П'ятниця, 15 листопада 2019, 14:29

Нові зали археології відкрили в Історико-краєзнавчому музеї у Винниках

Історико-краєзнавчий музей Винники

Три нові зали археології Західного регіону сьогодні відкрили в Історико-краєзнавчому музеї міста Винники.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації. 

Експозиція нового музею покликана популяризувати археологію, застосовуючи для цього нові технології. За допомогою ілюстративного матеріалу, відеороликів, звукових ефектів та різноманітних реконструкцій краще розкриваються цікаві сторінки історії. Відвідувачі матимуть змогу дізнатися про історію нашого регіону з найдавніших часів і до  ХVІІІ ст. 

«За 25 років роботи музею вдалося зібрати не лише достойну колекцію, а й сформувати навколо музею вірних друзів та партнерів з різних країн та установ. Музей має прекрасну команду фахівців завдяки яким вдалося створити нові експозиції. Цьогоріч нам вдалося виграти грант, який дозволив втілити цей проект у життя», - розповів директор музею Ігор Тимець.

На реалізацію цього проекту з обласного бюджету було виділено 200 тис. грн, Кабмін за програмою «Малі міста – великі враження» скерував 400 тис. грн., окрім того місцевий бюджет надав 400 тис. грн.

Під час відкриття музею заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко зазначив: «Приємно бути на таких заходах, адже за останній роки, будьмо відвертими, більше уваги приділялось дорогам, спорту, іншим галузям, а не культурі. Коли я почув про ідею нових експозицій, вирішили шукати співфінансування та зробити цей задум успішним. Треба вболівати за ту справу, яку ти робиш, знаходити однодумців і грамотно шукати кошти. Ми можемо сьогодні тут бачити унікальні речі, які вартують уваги та можуть конкурувати з європейськими».

Нагадаємо, в колекції Історико-краєзнавчого музею міста Винники зберігається унікальний меч Вікінга

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.