Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

perm.bezformata.ru

Вівторок, 20 листопада 2012, 11:29

Садовий продовжує списувати на Держказначейство проблеми господарки Львова

Влада Львова звинувачує Держказначейство в несплаті коштів в статутний фонд ЛКП «ШРП Шевченківського району», у зв’язку з чим останнє не спроможне закупити снігоприбиральну машину.

«У зв’язку з непроплатою казначейства комунальне підприємство не може купити снігоприбиральну машину», – йдеться у повідомленні Львівської міськради.

При цьому з тексту повідомлення не зрозуміло, чому вся вина покладена на Держказначейство, адже останнє повинно перерахувати в статутний фонд ЛКП 100 тис. грн., а підприємству для придбання машини необхідно зробити перший внесок в сумі 200 тис. грн. Повна вартість машини становить 365 тис. грн.

«Казначейство заблокувало 100 тис. грн. – кошти, які скерувало місто у статутний фонд комунального підприємства для закупівлі машини. Її вартість складає 365 тис. грн, нам потрібно заплатити хоча б 200 тис. грн., щоб отримати техніку. Потреба у ній для нас є дуже велика», – заявляє директор ЛКП «ШРП Шевченківського району Олександр Яхимчук.

Нагадаємо, станом на сьогодні Держказначейство не виконало платежів за дорученнями Львівської міськради на загальну суму 23 млн. 606 тис. грн.

Як стверджує влада Львова, саме з цим пов’язані затримки у виплаті зарплати працівникам ряду комунальних підприємств, а також невиконання містом інших фінансових зобов’язань.

У Державній казначейській службі України у Львівській області «Варіантам» відмовилися коментувати цю ситуацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.