Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Понеділок, 25 листопада 2019, 18:00

Влада робить все для того, щоб взяти під контроль ЗМІ – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Влада робить все для того, щоб взяти під контроль ЗМІ, які мають свою принципову позицію і стоять на державницьких проукраїнських засадах.

Таку думку висловив народний депутат України, керівник осередку партії ВО "Батьківщина" на Львівщині Михайло Цимбалюк під час засідання Львівського пресклубу на тему: "Яких актуальних змін потребує законодавство про медіа в Україні?", передає прес-служба Львівського обласного осередку партії.

На думку політика, це може бути тотальний контроль не лише за власниками, але й за діяльністю журналістів.

"Жодна влада не наважилася так брутально тиснути на медіа. Медіа – це те єдине, що залишилося в Україні, що допомагає доносити голос тих людей, які мають свою позицію, які не достукалися до влади. Саме завдяки фаховим журналістам можна домогтися справедливості", – вважає Михайло Цимбалюк.

Депутат зазначає, що журналістикою зараз займаються й ті, хто не має журналістського фаху. Це, на його думку не є цілковито правильним. Журналістська праця є ризикованою, тому держава повинна захищати журналістів. Окрім цього, вважає політик, це – занадто серйозна професія, щоб довіряти її людям, які не вміють цим займатися.

"Чинне законодавство потребує вдосконалення, але коли від влади звучить побажання привести у відповідність новинні блоки, то це повертає нас у часи СРСР, коли з телеекранів і радіо звучала тільки інформація, яку ідеологічно потрібно чути людям. Свобода слова – це те, що поки в Україні жевріє і чого нас можуть позбавити", – зазначає Михайло Цимбалюк.

Він також наголосив, що не голосуватиме, якщо за допомогою законодавства обмежуватимуть можливість висловлювати свою думку, але підтримає ініціативи, які захистять інформаційний простір України від втручання в нього країни-агресора.

"Ця тема є важливою не лише для працівників медіа, але й для тих, хто є споживачами інформації", – підкреслив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.