Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Понеділок, 25 листопада 2019, 13:49

Е-квиток у Львові коштуватиме до 420 гривень

львівські маршрутки

Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати від 310 грн до 420 грн.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради з Народного Фронту Валерій Веремчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

На засіданні робочої групи з впровадження електронного квитка у Львові підрахували, що місячний електронний квиток у транспорті може коштувати від 310 грн (у середньому це 10 грн у день) до 420 грн (14 гривень у день).

Натомість оплата послуг перевізників щороку вартуватиме Львову від 465 млн грн до 1 млрд грн із бюджету, включно із компенсацією проїзду пільговиків.

"Кошти розподілятимуть між перевізниками залежно від виконаного ними кілометражу. Водночас – більше жодних придбань у лізинг транспорту, жодних вливань у статутні капітали АТП-1 чи "Львівелектротранс", – додав Валерій Веремчук.

Нагадаємо, 14 серпня завершився перший етап тендеру впровадження е-квитка у Львові. Ще 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Тоді ж міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Згодом міськрада планувала обладанати перший трамвай системою електронної оплати у серпні-вересні цього року. При впровадженні е-квитка у Львові, щоб отримати змогу безкоштовного проїзду у місті, пасажирам-пільговикам необхідно замінити посвідчення на дисконтну картку. Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати орієнтовно 400-500 грн.

Зазначимо, 24 січня 2017 року у Львові запровадили систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті. А у березні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток та перейти через 5 років на автобуси та електротранспорт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.