Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сквер біля кінотеатру ім. Довженка

Понеділок, 2 грудня 2019, 16:42

У Львові не знайшли підрядника для ремонту скверу біля кінотеатру Довженка

сквер біля кінотеатру ім. Довженка

Сихівська райадміністрація відмінила закупівлю з ремонту скверу біля кінотеатру ім. О. Довженка через брак учасників.

Сихівська районна адміністрація відмінила у порталі Prozorro капітальний ремонт скверу біля кінотеатру ім. О. Довженка вартістю у 59,6 млн грн через боак учасників. Кошти мали виділити з бюджету розвитку Львова.  

Згідно з технічною документацією, на території скверу повинні були висадити нові дерева (19 кленів 'Globosum', 5 гробин 'Magnifica' і 14 лип 'Greenspire') та багаторічники, сухостійні та аварійні дерева спиляють. У скері повинні розстелити рулонний газон, облаштувати бордюри та велодоріжки.

Також, ділянку перед входом у кінотеатр та пішохідну площу мали вимостити плиткою, при цьому використовуватимуть і тактильну. Сходи приміщення облаштують пандусами.

Передбачається, що в сквері встановлять нові лавки і смітники, а також облаштують статичний пішохідний фонтан з підсвіткою "Туманна хмара".

Роботи на Сихові повинні були закінчити до кінця наступного року.

Нагадаємо, з ескізом скверу міськрада визначилась ще у листопаді минулого року. 

Зазначимо, у березні 2018-го у Львові стартував Всеукраїнський конкурс на кращу пропозицію щодо облаштування громадського простору перед кінопалацом ім. О. Довженка. Відновлення Культурно-освітнього центру ім. О. Довженка та площі перед ним входить у затверджену у міськраді Стратегію розвитку Сихова. Згідно з нею, на всі ці роботи планували виділити 30 млн грн.

Однак у травні Львівська обласна рада прийняла  рішення про спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні на Сихові у Львові. Меморіал мав розміщуватися у сквері біля кінотеатру ім. О. Довженка, відтак депутати звернулись до Львівської міськради, щоб погодити спорудження пам'ятника на проспекті Червоної Калини.

У лютому виконавчий комітет Львівської міської ради погодив спорудження памятника-меморіалу героям Небесної сотні на вул. М. Кривоноса.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.