Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

Понеділок, 25 листопада 2019, 17:15

Мільйонер Лаврик рятуватиме Садового від зубожіння з пророцтва однієї циганки

Андрій Садовий

Суд у справі зловживання владою Андрія Садового відбудеться у середу, а колишній нардеп Олег Лаврик візьме міського голову на поруки.    

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно повідомили, що засідання суду по моїй справі відбудеться в середу, 27 листопада, о 12:15" – написав Андрій Садовий.

У повідомлені вказано, що засідання відбудеться у Вищому антикорупційному суді у Києві на вул. Хрещатик, 42а.

"Протягом останніх днів бачу багато новин на зразок "Садовий продав землю, яка не належить Львову". Вже говорив про це, але про всяк прикріплю сюди копію меморандуму між Львовом та Рясне-Руським. З нього чітко зрозуміло, що конфлікт вичерпано і ця справа - абсурдна. Рішення суду щодо землі тут: reyestr.court.gov.ua/Review/80979333" – додав Андрій Садовий. 

Також він зазначив, що з 2017 року інвестор СТР сплачує земельний податок, а почати будівництво так і не зміг, саме через такі судові тяганини та блокування.

Крім цього, колишній народний депутат від "Самопомічі" Олег Лаврик на своїй сторінці у Facebook повідомив, що готовий взяти на поруки мера Львова Андрія Садового у ситуації щодо індустріального парку.

 

"Дії САП щодо підозри Андрія Садового не можу назвати нічим іншим як провокацією проти держави. Зокрема, як можна інкримінувати незаконність дій, справедливість яких вже визнана законною судом. Прокурори САП в підозрі стверджують, що буцімто дана продана компанії СіТіРі ділянка перебувала не в межах міста Львова, а в межах області. Прийняв рішення взяти на поруки Андрія Садового" – написав Олег Лаврик.

Зазначимо, до обрання нардепом Лаврик був головою ради ПАТ "Південьзахіделектромережбуд".  У 2017 році екс-нардеп Олег Лаврик задекларував 11 земельних ділянок, 370 тис доларів готівки і рахунки у банках. А його дружина Наталія Лаврик акціями банку ПАТ АКБ "Львів".

Нагадаємо, 21 листопада Андрій Садовий опублікував відеозвернення, у якому зазначив, що йому вручили підозру у справі будівництва індустріального парку у Львові. 

Як пояснили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, через оборудки із землею на території Рясне-Руської, до якої причетні мер Львова та чиновники Львівської міської ради, держава втратила 93,5 млн грн, а у цій справі ще у 2015 році до прокуратури звернулися понад 60 осіб із заявами про незаконне відчуження їх землі.

САП вимагатиме у суді встановлення застави у 50 млн грн, на що Садовий повідомив, що звертатиметься до людей, щоб зібрати ці кошти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.