Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Федір Стригун

Середа, 27 листопада 2019, 12:40

Мельпоменка Заньковецької надіслала Стригунові гудбайного цьомчика

Федір Стригун

Федіра Стригуна і Таїсію Литвиненко звільнили з театру ім. Марії Заньковецької.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив син Федора Стригуна та Таїсії Литвиненко Назар Стригун.

Керівництво Національного академічного українського драматичниого театру імені Марії Заньковецької не продовжить дії контрактів з головним режисером театру Федором Стригуном та Таїсією Литвиненко.

"Сьогодні Федору Миколайовичу Стригуну, моєму батькові, і моїй матері, Таїсії Йосипівні Литвиненко, адміністрація театру надіслала листи з повідомленнями, що контракт з ними продовжено не буде. Знаково, що це відбулося у день народження Мацяка" – написав Назар Стригун.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року Міністерство культури України оголосило конкурс на посаду генерального директора-художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Марії Заньковецької у середині квітня, тоді документи на конкурсний добір подали художній керівник та режисер Національного академічного драматичного театру імені Марії Заньковецької Федір Стригун, Генеральний директор театру Андрій Мацяк та пенсіонер органів МВС, який надає юридичні послуги, Микола Кремінець.

Директором театру вдруге став Андрій Мацяк.

Додамо, у 2016 році четверо акторів театру зіграли у фільмі Волинь польського режисера Войцеха Смажовського, який багато хто розцінює як антиукраїнський. Тоді Федір Стригун виправдовуючи акторів, сказав, що вони взяли участь у зйомках через те, що "бідним" хлопцям потрібні були гроші.

"Я ж не можу заборонити їм зніматися. Їм гроші були потрібні. За що їм жити? Держава давала їм якісь інші гроші на проживання? Ну і що, що зіграли?.. Всі відразу напали на молодих акторів – ай-ай-ай! Та завтра мене запросять зніматися у Москві – поїду і спеціально знімуся! На зло всім! Зарплати не платять, якісь реформи роблять, щоб театр загнобити остаточно – це нікого не хвилює. А тут, бачте, хтось десь там і не так знявся! Та не ходіть і не дивіться!" – сказав Федір Стригун.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.