Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Середа, 27 листопада 2019, 16:00

Два львівських виші потрапили у перелік ВНЗ з найбільшим держфінансуванням

університет Франка

Львівська політехніка та ЛНУ ім. І. Франка за два роки профінансували на 69 та 44 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Міністерство освіти і науки України оприлюднили топ-20 вищих навчальних закладів, які отримали найбільші суми державного фінансування за 2017-2019 роки.

Згідно з цим списком, перше місце займає Київський національний університет імені Тараса Шевченка. За два роки його профінансували на 296 795 000 грн. У цей список також увійшли два львівських виші: НУ "Львівська політехніка" (посів 5 місце із сумою 69 984 455 грн) і Львівський національний університет імені Івана Франка (8 місце, 44 547 573 грн). 

 

За словами першого заступника міністра освіти і науки Юрій Полюховича, мова йде про кошти, отримані вишами під час конкурсів наукових проектів.

"Зараз ми говоримо саме про конкурсне фінансування, так як, на жаль, університетська наука в Україні досі лише через конкурси. З наступного року найкращі наукові напрями у вишах мають отримати ще і базове фінансування. В бюджет ми для цього заклали 400 мільйонів гривень", – пояснив Юрій Полюхович.

Загальна сума фінансування вишів та наукових установ за останні два роки склала 1 788 054 125 грн. З них 1 172 558 961 грн отримали виші, які потрапили у топ-20 Міносвіти.

Нагадаємо, на початку листопада президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити нову модель фінансування вищих навчальних закладів за результатами показників їх діяльності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.