Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проекти землеустрою

pik.ua

Середа, 4 грудня 2019, 12:13

Онлайн експертиза земельних документів це серйозний запобіжник корупції - Андрій Кавецький

проекти землеустрою

Начальник ГУ Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький вважає, що проект із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки сприяє попередженню корупції в роботі державних чиновників.   

Від початку реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки експертами Головного управління Держгеокадастру Львівської області прийнято до опрацювання з інших областей 39479 проектів землеустрою. Фахівцями Головного управління розглянуто всі 39479 (або 100%) таких проектів.

З них, позитивно розглянуто 27720 проектів, оцінено негативно - 11759 проектів. Про це повідомила прес-служба ГУ Держгеокадастру у Львівській області.

«Запроваджені зміни Кабінетом Міністрів України, Держгеокадастром до системи погодження проектів землеустрою мають антикорупційний ефект, адже усунуто ще один контакт громадян з чиновниками, додатково сприяють підвищенню рівня кваліфікації спеціалістів»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Також територіальними органами Держгеокадастру Львівської області направлено на погодження до інших областей 101504 проекти землеустрою.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» затверджено тимчасовий порядок взаємодії між територіальними органами державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на період реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру під час погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Розгляд та погодження або відмова в погодженні проектів землеустрою здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які вибрані за принципом випадковості системою електронного документообігу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.