Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трудова книжка

Середа, 4 грудня 2019, 12:42

Дистанційну зайнятість та роботу з дому закріплять законодавчо

трудова книжка

Реформа сфери зайнятості закріпить нові положення в українському законодавстві. 

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України. 

Реформа сфери зайнятості закріпить гнучкий робочий час, дистанційну зайнятість та роботу з дому в законодавстві.  

За словами Міністра економічного розвитку Тимофія Милованова, нововведень загалом буде небагато, бо вони давно використовуються на ринку праці, але не були підкріплені законодавчо. 

У межах реформи також відредагують положення про виплату лікарняних та звільшать термін відпустки за власним рахунком з 15 до 30 днів. 

Крім того, новим законодавством планують надійніше захистити осіб з інвалідністю, пенсіонерів, вагітних жінок та тих, хто перебуває у декретних відпустках. 

"Ми прагнемо ускладнити, а в ідеалі, взагалі унеможливити випадки, коли під умовою фіктивних реорганізацій компаній чи установ звільняють соціально незахищених осіб. Тож хочемо законодавчо захистити усіх працівників, а звільнення вагітних жінок зробити неможливим" – наголосив Милованов.

Він також додав, що Міністерство підготує новий закон про профспілки. 

Нагадаємо, нещодавно Уряд вирішив скасувати трудові книжки, щоб спростити роботу кадрових працівників.

Додамо, у проекті нового Трудового кодексу, який нардепи прийняли 10 листопада у першому читанні, окрімзаборони дискримінації, йшлося в тому числі й про адаптацію трудового законодавства України до міжнародних актів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.