Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

svit24.net

Середа, 21 листопада 2012, 12:21

Виставку скульптур Пінзеля відкривають сьогодні у Луврі

Сьогодні, 21 листопада у Луврі відбудеться урочисте відкриття виставки скульптур Пінзеля, яка триватиме до 25 лютого 2013 року.

З нагоди цієї події, з журналістами зустрілись у Луврі Посол Франції  Ален Ремі та Міністр культури України  Михайло Кулиняк та провели прес-конференцію, присвячену цій події.

В своему виступі Посол підкреслив, що завдяки виставці робіт Іоанна Георга Пінзеля – скульптора світового рівня, але ще невідомого на міжнародній арені, - Україна стане почесним гостем у французькій столиці протягом 3 місяців, і цей успіх стане прикладом потенціалу, що існує у галузі культурного співробітництва наших двох країн.

Нагадаємо, Переважна більшість робіт, які складають основу експозиції, надана з колекції Львівської національної галереї мистецтв (15 скульптур). Також експонуватимуться твори з Тернопільського обласного краєзнавчого музею (7 робіт), Тернопільського обласного художнього музею (2 роботи) та Музею мистецтв Прикарпаття, м. Івано-Франківськ (3 роботи).

Як вказано у повідомленні, над реставрацією скульптур Пінзеля впродовж двох років працював колектив реставраторів Львівської національної галереї мистецтв. На завершальному етапі до них долучились реставратори Київського науково-дослідного реставраційного центру, які працювали впродовж двох місяців.

Ця виставка стала можливою завдяки співпраці Львівської національної галереї мистецтв із міністерством культури України та Музеєм Лувру.

Також планується презентувати виставку творів майстра Пінзеля у Києві в Арсеналі з 11 до 31 березня 2013 р.

джерело: ambafrance-ua.org

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.