Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   П'ятниця, 6 грудня 2019, 12:38

Батьківщина не підтримала зміни у структурі Фонду соцстрахування

Михайло Цимбалюк

Фонд соцстрахування призначається та звільняється урядом, а це не відповідає нормам Конституції України та закону про КМУ.

Про це з трибуни Верховної Ради України повідомив народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, обговорючи Законопроект №2275 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування», передає прес-служба Львівського обласного осередку партії.

За словами політика, проектом Закону пропонується зруйнувати баланс у представництві Фонду соціального страхування.

«У Законі прописана однозначна перевага представників державних органів, виділивши їм в правлінні фонду 10 місць, а натомість потіснили з цього майданчику представників профспілок та роботодавців – їм передбачено по чотири місця», – розповів Михайло Цимбалюк.

Відтак це викликало шквал критики з боку практично всіх профспілкових організацій та об’єднань.

«Така диспропорція руйнує принципи соціального діалогу та усуває представників застрахованих осіб і роботодавців від участі в управлінні Фондом соціального страхування України», – розповів Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.